Ben Saddik vs. Adegbuyi headliner op GLORY 81

Ben Saddik vs. Adegbuyi Headliner op GLORY 81

Thursday, Jun 09 2022 by GLORY Press Office

GLORY maakt vandaag bekend dat de rematch tussen Jamal Ben Saddik en Benjamin Adegbuyi de headliner is van GLORY 81 op 20 augustus 2022 in het Castello, Düsseldorf. GLORY middengewichtkampioen Donovan Wisse verdedigt daarnaast zijn titel voor de eerste keer tegen de Duitse vechter Juri de Sousa.

In het langverwachte gevecht tussen twee van de beste GLORY-zwaargewichten neemt Ben Saddik het eindelijk weer op tegen Adegbuyi. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst op GLORY 62 in Rotterdam tijdens een gedenkwaardig achtpersoons zwaargewicht toernooi. Ben Saddik en Adegbuyi plaatsten zich beide voor de finale, waarbij Ben Saddik de winst opeiste nadat hij Adegbuyi met een KO versloeg, ondanks zijn gebroken rechterhand.

Adegbuyi is nog altijd van mening dat Ben Saddik een gemakkelijkere weg naar de finale had en daarmee hun onderlinge gevecht won simpelweg omdat hij tot aan de finale minder weerstand had gehad. Ben Saddik is echter van mening dat Adegbuyi niet eens in de buurt van zijn niveau komt.

De GLORY-zwaargewichtdivisie is de beste divisie ter wereld. We kunnen dan ook niet wachten om Ben Saddik en Adegbuyi terug in de GLORY-ring te zien”, zegt Scott Rudmann, Executive Vice Chairman van GLORY. "Beide vechters zullen voor 100% de strijd aangaan op 20 augustus. De tijd zal leren wie de beste man is.”   

Op GLORY 81 moet middengewichtkampioen Donovan Wisse voor de eerste keer sinds hij de titel in bezit heeft, deze verdedigen. Wisse claimde afgelopen september tijdens GLORY 78 de titel nadat hij Yousri Belgaroui met een verwoestende kniestoot versloeg met een TKO. Op GLORY 81 neemt Wisse het op tegen nieuwkomer Juri De Sousa, die een titelkans verdiende door een reeks indrukwekkende optredens bij verschillende vechtsportorganisaties in Europa.

Ook nemen lichtgewichten Stoyan Koprivlenski en Guerric Billet het tegen elkaar op in een gevecht waarin zij beide zullen gaan voor de kans om hierna het gevecht aan te gaan tegen de huidig lichtgewichtkampioen Tyjani Beztati.

GLORY 81 kenmerkt ook de terugkeer van Zakaria Zouggary. De hoogst gerangschikte vedergewicht-vechter betreedt voor het eerst sinds december 2019 de GLORY-ring, toen hij een dominante prestatie neerzette tegen Asa Ten Pow. Hij neemt het op tegen GLORY-nieuwkomer Rafik Habiat, die meer dan 70 overwinningen op zijn cv heeft staan.

Meer details over de volledige fightcard en kaartverkoop worden binnenkort bekendgemaakt.

GLORY-fans kunnen zich al aanmelden om updates over de kaartverkoop te ontvangen door hier te klikken.