Tarik Khbabez: "Ik ben onverslaanbaar op licht-zwaargewicht, ik ben de koning"

Tarik Khbabez: "Ik ben onverslaanbaar op licht-zwaargewicht, ik ben de koning"

Thursday, Jun 23 2022 by GLORY Press Office

We spraken met The Tank Tarik Khbabez. De Marokkaanse kickbokser maakte onlangs bekend dat hij van de zwaargewicht naar de licht-zwaargewicht divisie gaat. We spraken over zijn laatste gevecht met Antonio Plazibat, zijn carrière en zijn overstap naar licht-zwaargewicht.

Hoe gaat het met je?

Het gaat goed, maar het is zuur dat ik mijn laatste partij heb verloren.

Hoe kijk je terug op je laatste gevecht met Antonio Plazibat tijdens het G80 Studio evenement?

Ik weet 100% zeker dat als ik de derde ronde had uitgevochten dat ik dan had gewonnen. De eerste ronde hield ik me niet aan het gameplan en raakte hij me met een highkick. Ik was echt zwaar aangeslagen in de eerste ronde. In de tweede ronde herstelde ik heel snel en kwam sterk terug. Maar Antonio Plazibat is gewoon heel goed en scherp met zijn counters.

Maar ik kijk er wel positief op terug. Ik heb een hele andere Tarik laten zien aan het publiek. Met een heel ander gameplan. Het was heel technisch. Een gecontroleerde tank. Dit hebben we veel geoefend en nu kwam het eruit. Dat gaf me een goed gevoel.  

Tarik Khbabez vs. Levi Rigters

Je hebt zojuist aangekondigd dat je naar de licht-zwaargewicht divisie gaat. Hoe kwam je bij die keuze?

Ik was dit al heel lang van plan. Bij andere organisaties heb ik ook in de licht-zwaargewicht divisie gevochten. Ik ga die divisie pakken, 100%.

Het is niet dat ik de zwaargewichten niet aankan, maar ik kom toch een beetje lengte te kort. Ik ben een vechter die dichtbij moet vechten, wat leuk is voor het publiek. Maar ik moet ook aan mezelf denken.

Het is alleen maar voordelig voor mij, mijn power en mijn snelheid. Ik heb tot nu toe niemand gezien in de licht-zwaargewicht divisie die mijn snelheid en power aankan.

Als ik kijk naar de divisie zie ik niet echt jongens waar ik rekening mee moet houden. Het zijn goede vechters, maar ik weet zeker dat ik binnen een jaar kampioen daar kan zijn.

En als ik daar kampioen ben, dan ga ik de kampioen van het zwaargewicht uitdagen.

Zijn er gevechten waar je naar uitkijkt in de divisie?

Ik wil gelijk tegen de beste en mezelf bewijzen. Ik ben onverslaanbaar op licht-zwaargewicht, ik ben de koning. Niemand won van mij toen ik vroeger licht-zwaargewicht vocht.

Een aantal keer is me een partij aangeboden tegen Luis Tavares, maar helaas heeft het nog niet plaats kunnen vinden. Ik vind hem een topsporter. Maar het is niet een jongen waar ik bang voor ben. We hebben wel eens een woordenwisseling gehad. Maar buiten de ring ben ik altijd respectvol en in de ring vecht ik het uit.

Zie je jezelf nog vechten op zwaargewicht?

Als ik kampioen ben van de licht-zwaargewicht, dan ga ik de kampioen van het zwaargewicht uitdagen. Ik weet dat ik die divisie ook aankan en heb het ook bewezen. Dus mochten er interessante partijen op zwaargewicht komen dan pak ik die kans. Ik ga beide divisies pakken.

Maar eerst ga ik de licht-zwaargewicht divisie interessanter maken!

Wat voor Tarik Khbabez gaan we zien op licht-zwaargewicht?

Meer explosiviteit, meer agressie. Ik ga die divisie wakker schudden. Ik vind het een interessante divisie.

Tarik Khbabez GLORY 77

Hoe kijk je terug op je GLORY-carrière tot nu toe?

Tot nu toe is het een zwaar pad geweest. Ik heb tegen de allerbeste gevochten. Twee keer verliezen van Antonio Plazibat was een bittere pil en tegen Rico tel ik eigenlijk niet mee. Ik kwam toen van een zwaar gevecht met Levi Rigters en had een blessure aan mijn hand.

Maar weet je wat het is, ik kom van elke verliespartij beter terug. Ik heb veel geleerd van mijn eerste verliespartij tegen Plazibat. Nu het tweede gevecht had ik kunnen winnen. Ik noem het een luckyshot waarmee hij won, maar hij is ook gewoon goed met zijn counter. Maar je zag echt twee verschillende Tarik’s tussen die twee gevechten. Ik word alleen maar beter. Ik kan zeker nog 8 of 9 jaar mee.

Ik had het ook niet anders willen doen. Geef mij maar gelijk de beste.

Zien we in het volgende gevecht een sixpack?

Zeker weten! Met 95 kilo heb ik honderd procent een sixpack. Ik word de Rico Verhoeven van het licht-zwaargewicht met een sixpack.

Ik ga een hele andere Tarik laten zien de volgende keer dat ik vecht. Mijn volgende gevecht wordt echt een knalpartij. Wie er ook tegenover me staat.