Juri de Sousa: "Ik ben klaar om alles te geven"

Juri de Sousa: "Ik ben klaar om alles te geven"

Tuesday, Jul 12 2022 by GLORY Press Office

Hoe voel je je?

Ik voel me goed. Nog een paar weken te gaan tot het gevecht, waar ik zal komen om te winnen. Ik ben klaar voor 20 augustus. Dit is mijn kans voor de middengewicht belt. Ik zal mijn best doen.

Wie is Juri De Sousa?

Ik ben geboren en getogen in Portugal en Angola. Nu woon en train ik in Duitsland. Mijn bijnaam is Bad News.  Mijn trainer gaf me deze bijnaam omdat ik slecht nieuws ben voor mijn tegenstanders.

Hoe ben je begonnen in het kickboksen?

Ik heb jaren gevoetbald, maar in de zomervakantie wilde ik iets anders gaan doen. Dat was kickboksen. Ik begon te trainen in Frankfurt en begon mensen in elkaar te slaan. Toen wist ik dat ik wilde kickboksen. Mijn voorbeelden zijn Remy Bonjasky, Tyrone Spong en Ernesto Hoost. Zij zijn een van de redenen dat ik begonnen ben met kickbokstrainingen. Ik heb zoveel gevechten van hun gezien. Ik hield van Remy Bonjasky’s vliegende knieën, Ernesto Hoost vanwege zijn zeer sterke lowkicks en Tyrone Spong is een allrounder zoals ik. Hij heeft sterke stoten en sterke knieën. Daarom vind ik ze leuk.

Hoe zou je jezelf als persoon omschrijven?

Ik heb veel discipline en ik werk hard. Ik doe alles voor mijn gezin. Ik zal mezelf voor hen opofferen als dat is wat ik moet doen. En als vechter zou ik zeggen dat ik een allround vechter ben. Ik heb gevochten met alle grote jongens in Europa.

Wat is je favoriete wapen om te gebruiken in de ring?

Geen commentaar. Dat zie je op 20 augustus. Kom kijken! Ik ben een sterke onorthodoxe vechter. Ik kan van links komen , ik kan van rechts komen. Ik kan alles binnen de ring.

Hoe voelde je je toen je wist dat je ging vechten voor de GLORY Middleweight Title?

Dit is een enorme droom voor mij. Maar toen ik het contract zag, wist ik dat dit geen droom was. Dit is het leven. Ik  heb meteen het contract getekend, want ik ben er klaar voor. We gaan ervoor!

Je vecht tegen Donovan Wisse. Wat vind je van hem?

Hij is een echte sterke vechter. Ik heb veel respect voor hem. We zullen zien wie de beste is 20 augustus. We zijn allebei heel sterk, dus het wordt een geweldig gevecht. De beste zal winnen.

Wat is de grootste prestatie die je in je carrière hebt gehad?

Ik ben wereldkampioen geweest, Europees kampioen en Duits kampioen. Ik heb gevochten met de beste jongens ter wereld. Ik heb hard gewerkt in deze sport.

Wat kunnen fans van je verwachten op GLORY 81?

Ik zal winnen. Dat is het. Ik ben klaar om alles te geven. Ik ben gevaarlijk.

Iedereen kom op 20 augustus om me te zien vechten in Düsseldorf. Dit wordt het beste gevecht van alle Middengewichten.

Volg Juri De Sousa op social media:

Facebook

Instagram